Kančí maso s hlívou ústřičnou
Suroviny
- 150 g Hlíva ústřičná
 - 150 g Kapusta růžičková
 - 100 g Ořechy vlašské
 - 150 g Sýr Eidam uzený 45%
 - 800 g Kančí kýta
 - 550 ml Voda pitná
 - 50 ml Hovězí vývar základní
 - 80 ml Olej rostlinný
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Kmín mletý
 - 1 ks Cibule
 - 3 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 1 polévková lžíce Kečup
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 513 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 36 g
 - Sodík 173 mg
 - Bílkoviny 40 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 117 mg
 - Vláknina 5079.4 mg
 - Vitamín A 5079.4 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.3 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hlívu uvaříme ve čtvrtlitru vody, scedíme, necháme okapat a nakrájíme, cibuli a česnek nakrájíme na kolečka, růžičkovou kapustu povaříme ve zbylé vodě, scedíme, přelijeme studenou vodou a necháme okapat. Ořechy nahrubo nasekáme, kýtu nakrájíme na nudličky.
 - 
                                2
V kastrole na oleji orestujeme maso, přidáme cibuli s česnekem, přilijeme vývar, přimícháme hlívu, ořechy, růžičkovou kapustu, kečup, sójovou omáčku, okořeníme kmínem, osolíme a za stálého míchání dusíme zhruba deset minut.
 - 
                                3
Směs servírujeme posypanou hrubě strouhaným uzeným sýrem.