Mleté řízky v cibulovém těstíčku
Suroviny
- 300 g Brambory
 - 300 g Vepřový bok
 - 600 g Kančí plec
 - 80 ml Olej rostlinný
 - 0.25 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 2 stroužek Česnek
 - 3 polévková lžíce Strouhanka
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 - 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 740 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 56 g
 - Sodík 208 mg
 - Bílkoviny 41 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 239.5 mg
 - Draslík 496 mg
 - Vláknina 4813.1 mg
 - Vitamín A 4813.1 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.7 mg
 - Vitamín E 2.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kančí plec a vepřový bůček vykostíme a umeleme s cibulí. Přimícháme vejce, mouku, strouhanku, mletou papriku, sůl, pepř a dobře promícháme. Z hmoty tvoříme menší placičky, obalíme v těstíčku a na mírném plameni na oleji smažíme dozlatova.
 - 
                                2
Na přípravu těstíčka nastrouháme syrové brambory, jemně nakrájíme cibuli, prolisujeme česnek a přimícháme vejce, mouku a sůl. Pokud je těstíčko málo husté, mouku přidáme podle potřeby.