Jelení plátky na pivu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 490 kcal
 - Sacharidy 29 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 1780 mg
 - Bílkoviny 49 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 129.2 mg
 - Draslík 1157.1 mg
 - Vláknina 4857.7 mg
 - Vitamín A 4857.7 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.5 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso z odblaněné jelení kýty nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem. Cibuli nakrájíme nadrobno.
 - 
                                2
V pánvi rozehřejeme sádlo, přiložíme ochucené plátky masa a osmažíme z obou stran. Maso vyjmeme, do výpeku nasypeme cibuli, orestujeme, podlijeme vývarem, okořeníme jalovcem, bobkovým listem, vrátíme do šťávy maso a zvolna dusíme, dokud se tekutina nevydusí na tuk. Přilijeme pivo, zahustíme tmavou jíškou a krátce podusíme. Plátky masa na talířích doplníme vařeným bramborem a přelijeme šťávou z pánve.