Koroptev na smetaně
Suroviny
- 70 g Anglická slanina
 - 60 g Cibule
 - 40 g Máslo čerstvé
 - 100 g Slanina vepřová
 - 400 g Těstoviny vařené (průměr)
 - 15 g Sůl
 - 3 g Pepř černý mletý
 - 10 g Jíška instantní
 - 50 g Karotka
 - 600 g Koroptev
 - 150 ml Smetana 12% (konzumní)
 - 150 ml Víno bílé
 - 150 ml Vývar drůbeží
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 729 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 36 g
 - Sodík 1942 mg
 - Bílkoviny 47 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 88.9 mg
 - Draslík 212.9 mg
 - Vláknina 1607.5 mg
 - Vitamín A 1607.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.8 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 50 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Koroptev omyjeme, ochutíme solí, pepřem a potřeme máslem. Cibuli nakrájíme nadrobno, karotku na kolečka, slaninu na kostičky a anglickou slaninu na tenké plátky.
 - 
                                2
V pekáčku rozpustíme 1 lžíci másla, přisypeme cibuli a karotku, osmahneme, kostičky slaniny vložíme do koroptve, položíme ji na zeleninu, obložíme plátky anglické slaniny, podlijeme vínem, vývarem a dáme péct. Pečeme 45 minut, občas podléváme vodou a maso potíráme vypečeným tukem. Pár minut před koncem pečení přilijeme smetanu, přidáme trochu jíšky a dopečeme.
 - 
                                3
Podáváme s vařenými těstovinami.