Nenazvaný 4
Suroviny
- 80 g Máslo čerstvé
 - 200 g Slanina vepřová
 - 640 g Srnčí kýta
 - 150 g Žampiony čerstvé
 - 1 kávová lžička Citronová šťáva
 - 1 ks Koriandr čerstvý
 - 1 hrst Petržel - nať
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 šálek Vývar z hovězích kostí
 - 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 4 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
 - 1 polévková lžíce Martell cognac
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 684 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 47 g
 - Sodík 784 mg
 - Bílkoviny 58 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 63.7 mg
 - Draslík 513.4 mg
 - Vláknina 1327.8 mg
 - Vitamín A 1327.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.3 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 36.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté maso nakrájíme na řízky, okraje nařízneme, maso naklepeme a protkneme nudličkami slaniny. Osolíme, opepříme a obalíme v mouce.
 - 
                                2
Připravené řízky rychle opečeme na másle po obou stranách. Maso vyjmeme a na zbytku másla osmahneme žampiony nakrájené na plátky, osolíme je, opepříme a ochutíme koriandrem a citronovou šťávou. Zaprášíme moukou, krátce osmahneme a přilijeme smetanu a vývar. Vše krátce povaříme, ochutíme koňakem a omáčku nalijeme na maso.
 - 
                                3
Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželkou.
 - 
                                4
Podáváme s nudlemi.