Srnčí bifteky na víně
Suroviny
- 600 g Srnčí kýta
 - 100 g Žampiony čerstvé
 - 40 g Máslo čerstvé
 - 50 g Kompot brusinkový
 - 100 ml Víno červené
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Citrony
 - 0.5 šálek Voda pitná
 - 0.34 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 369 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 279 mg
 - Bílkoviny 47 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 12 mg
 - Draslík 149.1 mg
 - Vláknina 2932 mg
 - Vitamín A 2932 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.8 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 18.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z očištěné a omyté srnčí kýty nakrájíme 4 bifteky, naklepeme je, potřeme částí oleje a necháme v chladničce do druhého dne odležet.
 - 
                                2
Připravené bifteky osolíme a opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji. Maso vyjmeme na nahřáté talíře.
 - 
                                3
Olej od pečení slijeme a na pánev přidáme 20g másla a mouku, osmahneme a zalijeme 4 lžícemi vody a vínem. Osolíme, vložíme nakrájené, na másle osmažené žampiony a šťávu povaříme do zhoustnutí. Nalijeme na bifteky, které poklademe oloupanými kolečky citronu a brusinkovým kompotem.