Srnčí na švestkách
Suroviny
- 500 g Srnčí kýta
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Šalvěj čerstvá
 - 4 ks Švestky
 - 6 ks Cibulka jarní
 - 1.5 dl Vývar drůbeží
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 4 polévková lžíce Víno portské
 - 2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
 - 1 polévková lžíce Želé rybízové
 - 1 polévková lžíce Brandy apricot
 - 1 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 320 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 384 mg
 - Bílkoviny 39 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 138.1 mg
 - Vláknina 3117 mg
 - Vitamín A 3117 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Pokrájíme srnčí kýtu na nudličky. Rozehřejeme v pánvi olej a osmahneme na něm nudličky dohněda. Poté vyndáme z pánve.
 - 
                                2
Do pánve přidáme rozpůlené vypeckované a pokrájené švestky, pokrájené jarní cibulky, šalvěj a povaříme 2 minuty. Přidáme do pánve Solamyl s pomerančovou šťávou, vývar, želé z červeného rybízu a portské víno a prohříváme, dokud omáčka nezhoustne.
 - 
                                3
Přidáme do pánve srnčí nudličky, osolíme, opepříme, přilijeme brandy a prohřejeme.
 - 
                                4
Podáváme horké.