Špagety s mletým srnčím masem
Suroviny
- 100 g Pórek
 - 150 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 250 g Sýr Čedar
 - 500 g Špagety
 - 600 g Srnčí hřbet
 - 80 ml Hovězí vývar základní
 - 80 ml Olej rostlinný
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Oregano sušené
 - 2 ks Cibule
 - 2 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1152 kcal
 - Sacharidy 107 g
 - Tuky 48 g
 - Sodík 812 mg
 - Bílkoviny 66 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 65.6 mg
 - Draslík 266.5 mg
 - Vláknina 3595.6 mg
 - Vitamín A 3595.6 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.3 mg
 - Vitamín E 2.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Srnčí hřbet vykostíme a umeleme, cibuli nakrájíme nadrobno, pórek nakrájíme na proužky.
 - 
                                2
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme umleté maso, osolíme, opepříme a restujeme. Maso zalijeme vývarem a dusíme, až je měkké. Poté přidáme rajčata i s nálevem, pórek, oregano, rajčatový protlak a necháme provařit.
 - 
                                3
V mezičase uvaříme špagety, scedíme a necháme okapat.
 - 
                                4
Špagety servírujeme přelité omáčkou a posypané strouhaným čedarem.