Srnčí maso zapečené v palačinkách
Suroviny
- 60 g Cibule
 - 25 g Máslo čerstvé
 - 25 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 80 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 60 g Smetana 16% (pochoutková)
 - 250 g Sýr Ementál (Primátor)
 - 8 g Sůl
 - 150 g Žampiony čerstvé
 - 1 g Bobkový list
 - 2 g Nové koření celé
 - 1 g Tymián sušený
 - 10 g Paprika mletá sladká
 - 2 g Pepř černý celý
 - 600 g Srnčí maso
 - 30 g Olej slunečnicový
 - 300 ml Mléko polotučné
 - 250 ml Mléko polotučné
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 503 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 640 mg
 - Bílkoviny 43 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 188.4 mg
 - Draslík 509.1 mg
 - Vláknina 3720.8 mg
 - Vitamín A 3720.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.8 mg
 - Vitamín E 2.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do hrnce s vroucí vodou vložíme srnčí maso, celou cibuli, osolíme, přidáme celý pepř, nové koření, bobkový list, tymián a uvaříme doměkka. Maso scedíme, umeleme na masovém strojku, v pánvi z másla a hladké mouky usmažíme jíšku, přidáme plátky žampionů, orestujeme, rozředíme smetanou, provaříme a přimícháme k masu, obarvíme mletou paprikou a promícháme.
 - 
                                2
V misce z mléka, mouky, vejce a špetky soli vymícháme těsto na palačinky. V pánvi rozehřejeme olej a něm tenké palačinky usmažíme. Na palačinky rovnoměrně rozdělíme srnčí masovou směs, palačinky zavineme, vyskládáme do pekáčku, zalijeme mlékem s rozkvedlaným vejcem, zasypeme strouhaným sýrem a 20 minut zapékáme ve vyhřáté troubě.
 - 
                                3
Palačinky s masovou nápní rozdělíme na talíře a ihned podáváme.