Nadýchaný mandlový koláč
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 108 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 40 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 118.7 mg
 - Draslík 44.2 mg
 - Vláknina 62.4 mg
 - Vitamín A 62.4 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.1 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Troubu předehřejeme na 150°C nebo na stupeň 2. Máslem vymažeme pečící plech. Vezmeme 6 vajec a oddělíme bílky od žloutků. Šleháme bílky asi 10 minut, dokud neztuhnou. Dáme stranou.
 - 
                                2
Med smícháme s horkou vodou, aby vznikl zředěný sirup. Do sirupu přidáme zbývajících 6 vajec, 6 žloutků, kardamom, vanilkovou esenci a mandlovou mouku.
 - 
                                3
Promícháme. Pomalu vmícháme dotuha vyšlehané vaječné bílky.
 - 
                                4
Směs dáme na máslem vymazaný plech a pečeme 20-30 minut nebo dozlatova. Konzistence upečeného koláče by měla být nadýchaná a lehká.
 - 
                                5
Necháme vychladnout a nakrájíme na malé čtverečky.