Fíky ve víně a medu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 924 kcal
 - Sacharidy 88 g
 - Tuky 46 g
 - Sodík 5 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 41 g
 - Cholesterol 68.8 mg
 - Draslík 298.6 mg
 - Vláknina 5235 mg
 - Vitamín A 5235 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.1 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Fíky namočíme do vína a sherry a necháme do druhého dne odležet.
 - 
                                2
Druhý den uvedeme celou směs k varu, přidáme pomerančovou šťávu, ořechy a med. Zvolna povaříme 15 minut.
 - 
                                3
Servírujeme zdobené lžící ušlehané smetany.