Bezlepkové minibagetky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 364 kcal
 - Sacharidy 54 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 398 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 52 g
 - Cholesterol 12 mg
 - Draslík 55.5 mg
 - Vláknina 146.7 mg
 - Vitamín A 146.7 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 2.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do mísy nasypeme bezlepkovou mouku Jizerka, pohankovou mouku a spolu je promícháme.
 - 
                                2
Do mouky uděláme důlek, do něj rozdrobíme 12 g kvasnic, přidáme špetku cukru a přilijeme 1 dl vlahé vody. Necháme kvásek vykynout (15-20 minut), poté přidáme k mouce 2.3 dl vlažné vody, 5 g soli, 3 lžíce vlahého rozpuštěného másla, 40 g oleje, 40 g tekutého medu, těsto promícháme a poté důkladně uhněteme. Těsto musí být vláčné a hladké. Dáme ho na vál a vytvarujeme malé bochánky, které vložíme do forem na muffiny. Zakryjeme je čistou utěrkou a necháme přibližně 1 hodinu v teple vykynout.
 - 
                                3
Vykynuté bagetky pečeme v předehřáté troubě na 200°C přibližně 15-20 minut dozlatova. Podáváme je vychlazené.