Jahodový dezert
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 595 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 47 g
- Sodík 17 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 9.5 mg
- Draslík 0.8 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté jahody necháme okapat, několik jich odložíme na ozdobení, ostatní pokrájíme na kousky a důkladně rozmačkáme vidličkou.
-
2
Želatinu rozpustíme ve vlažné vodě a vmícháme do jahod. Smetanu našleháme do tuha, smícháme s cukrem a vmícháme do jahod.
-
3
Směs nalijeme do tukem vymazané mísy a necháme přes noc chladit.
-
4
Pak vyklopíme z formy a ozdobíme odloženými jahodami.
Komentáře k receptu
- Aleisa
- 16.06.2016 21:59:01
Jahody jsem na hrubo rozmixovala, želatinu doporučuji nechat předem 10 - 15 minut nabobtnat a nechtat rozpustit maximálně do teploty těch 55°C, ale stačí méně. Pokud by želatina, mám na mysli živočišnou, dokonce prošla varem, tak neztuhne. Směs jsem dala do několika jednoporcových plastových báboviček a taky pohárku. Dezert moc neztuhl, tak nešel vyklopit. Možná jsem udělala někde chybu, nevím, příště bych spíš rovnou dávala do pohárů. Chuťově je moc dobrý, ale pro sebe bych dala méně smetany, abych dezert malinko odlehčila. Ale to je na každém. Palec nahoru.
Odpovědět