Máslová omáčka bílá - základní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 56 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 3 g
 - Sodík 198 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 4.8 mg
 - Draslík 48 mg
 - Vláknina 315 mg
 - Vitamín A 315 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.3 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z rozpuštěného másla a z prosáté mouky připravíme světlou zásmažku. Zalijeme ji vlažným, nemastným vývarem, rozmícháme a provaříme.
 - 
                                2
Provařenou omáčku přecedíme přes hustý cedník.
 - 
                                3
Máslovou omáčku používáme jako základní při přípravě omáček k doplnění steaků nebo rybích, krůtích a kuřecích pokrmů. Do základní omáčky přidáme koření, bylinky, sýry nebo ovocné protlaky.