Mušle slávky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 593 kcal
 - Sacharidy 31 g
 - Tuky 79 g
 - Sodík 1953 mg
 - Bílkoviny 61 g
 - Uhlovodany 26 g
 - Cholesterol 155 mg
 - Draslík 1780.8 mg
 - Vláknina 4717.5 mg
 - Vitamín A 4717.5 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 45.7 mg
 - Vitamín E 3.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 52.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mušle důkladně okartáčujeme pod tekoucí vodou a vousky odstraníme. Otevřené nebo poškozené mušle vyhodíme.
 - 
                                2
Zeleninu očistíme, omyjeme a nadrobno nakrájíme. Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a podusíme na rozehřátém másle. Přidáme zeleninu a dusíme asi 5 minut.
 - 
                                3
Přilijeme pivo a přivedeme k varu. Vložíme mušle, přikryjeme a vaříme 5 minut. Vyjmeme a mušle, které se neotevřely, vyhodíme. Mušle podáváme s vývarem.