Velikonoční beránek z mramorovaného těsta
Suroviny
- 120 g Máslo čerstvé
 - 200 g Cukr krupice
 - 300 g Mouka polohrubá
 - 200 ml Mléko polotučné
 - 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
 - 1 kávová lžička Citronová kůra
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Cukr vanilka
 - 1 polévková lžíce Kakao - prášek
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 893 kcal
 - Sacharidy 118 g
 - Tuky 41 g
 - Sodík 83 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 111 g
 - Cholesterol 293.3 mg
 - Draslík 229 mg
 - Vláknina 6561 mg
 - Vitamín A 6561 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 45.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V míse utřeme změklé máslo s cukrem, žloutky a vanilkovým cukrem. Poté střídavě přimícháme prosátou mouku s kypřícím práškem a mléko. Poté vmícháme citronovou kůru a „zabalíme“ pevný sníh z bílků. Zhruba 2/3 těsta nalijeme do vymazané a vysypané formy, do zbylého těsta vmícháme kakaový prášek a těsto nalijeme na světlé těsto. Vidličkou vykroužíme v těstu spirály. V troubě předehřáté na 170°C pečeme zhruba 45 minut, až se těsto nelepí na špejli a je upečené dorůžova. Upečeného beránka vyklopíme, až trochu prochladne.