Kapr dušený na petrželce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 240 kcal
 - Sacharidy 2 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 1479 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 105 mg
 - Draslík 610.5 mg
 - Vláknina 1320 mg
 - Vitamín A 1320 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 29 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Filet nebo podkovu z kapra osolíme, posypeme kořením na ryby, petrželku posekáme.
 - 
                                2
V pánvi roztavíme máslo, přiložíme kapra, krátce orestujeme z obou stran, podlijeme vodou, zasypeme petrželkou, pánev zakryjeme a dusíme doměkka. Podáváme i s vydušenou šťávou.