Rybí filé se zázvorovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 459 kcal
 - Sacharidy 29 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 1024 mg
 - Bílkoviny 68 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 30 mg
 - Draslík 229.1 mg
 - Vláknina 2472.5 mg
 - Vitamín A 2472.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.8 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 29.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Šalotku nakrájíme nadrobno, zázvor nastrouháme na jemno. Do pekáčku vsypeme šalotku se zázvorem, navrch položíme porce rybího filé, osolíme, opepříme a podlijeme troškou rybího vývaru. Pekáček vložíme do vyhřáté trouby, pečeme 10 - 12 minut. Filety vyjmeme a vypečenou šťávu přecedíme, nalijeme do rendlíku, přilijeme pomerančovou šťávu, krátce povaříme. Rendlík odstavíme, přidáme máslo a metlou zašleháme, až se rozpustí. Dušenou rýži smícháme se scezenou šalotkou a zázvorem.
 - 
                                2
Rybí filé upravíme na talíře, doplníme ochucenou rýží a přelijeme omáčkou.