Zadělávaný telecí jazyk
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1015 kcal
 - Sacharidy 40 g
 - Tuky 78 g
 - Sodík 572 mg
 - Bílkoviny 41 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 251 mg
 - Draslík 733.6 mg
 - Vláknina 5935 mg
 - Vitamín A 5935 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 38.6 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 72 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jazyky omyjeme, vložíme do vařící osolené vody, přidáme oloupané cibule překrojené napůl a povaříme do měkka. Jazyky vhodíme do studené vody, oloupeme je, nakrájíme přes vlákno a udržujeme v teple.
 - 
                                2
Na másle zpěníme mouku, vzniklou jíšku zalijeme vývarem z jazyků, zamícháme, přidáme muškátový květ a svaříme na hustou omáčku. Nakonec vmícháme smetanu.
 - 
                                3
Jazyky upravíme na nahřáté talíře, přelijeme omáčkou, podáváme obložené plátky citrónu a zelenou petrželkou.