Papriky s pomazánkou z tresky
Suroviny
- 6 g Petržel - nať
 - 5 g Majoránka
 - 4 g Muškátový oříšek
 - 300 g Treska aljašská
 - 1200 g Paprika červená
 - 10 g Škrob jemný kukuřičný gustin
 - 200 ml Mléko polotučné
 - 20 ml Olej olivový
 - 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 200 ml Vývar drůbeží
 - 60 ml Protlak rajčatový
 - 2 špetka Sůl
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 442 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 340 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 74 mg
 - Draslík 984.9 mg
 - Vláknina 14334 mg
 - Vitamín A 14334 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 389.5 mg
 - Vitamín E 5.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Tresku povaříme s mlékem a lžící olivového oleje. Uvařené maso vyjmeme a necháme okapat. Poté rozmačkáme vidličkou, osolíme a opepříme dle chuti.
 - 
                                2
Papriky omyjeme, seřízneme na vršku a vydlabeme semínka. Propláchneme a necháme okapat.
 - 
                                3
Česnek a petrželku nasekáme na drobné kousky a smícháme s tresčí pomazánkou.Směsí naplníme vydlabané papriky.
 - 
                                4
Papriky naskládáme do zapékací mísy, zalijeme 150 ml vývaru a pečeme 25 minut při 200 °C. Občas přelijeme vývarem.
 - 
                                5
Rajčatový protlak smícháme se škrobem, zbytkem vývaru, majoránkou a muškátovým oříškem.
 - 
                                6
Uvedeme k varu a vaříme 2 minuty, poté přilijeme smetanu.
 - 
                                7
Zapečené papriky servírujeme přelité omáčkou.