Telecí hrudí nadívané
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 544 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 37 g
 - Sodík 1290 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 176.1 mg
 - Draslík 454.7 mg
 - Vláknina 177.4 mg
 - Vitamín A 177.4 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.9 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Telecí hrudí opláchneme a zbavíme žeberních kostí. Sřtředem hrudí nařízneme kapsu, naplníme ji nádivkou a uzavřeme jehlami nebo provázkem.
 - 
                                2
Přesekané žeberní kosti vložíme do pekáče, přidáme 1/2 dávky másla, podlijeme vodou, na kosti položíme osolené, naplněné maso a pečeme doměkka. Během pečení hrudí obracíme, přeléváme šťávou a podléváme horkou vodou.
 - 
                                3
Měkké hrudí upečené dozlatova vyjmeme z pekáče, šťávu přisolíme, přecedíme a ještě krátce povaříme.
 - 
                                4
Příprava nádivky: Oloupané žemle nebo veku nakrájíme na kostičky, pokropíme mlékem a necháme nasáknout.
 - 
                                5
1/2 dávky másla utřeme se žloutky, květem a pepřem, přidáme sůl, nasekanou petrželovou nať, z bílků ušlehaný sníh a žemli. Nádivku promícháme.