Omáčka bešamelová pro alergiky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 146 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 140 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 0.1 mg
 - Draslík 156.3 mg
 - Vláknina 2494.7 mg
 - Vitamín A 2494.7 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 25.6 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 450.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do kastrolu vlijeme sójové mléko. Přidáme oloupanou cibuli napíchanou hřebíčky, kuličky pepře a petržel. Přivedeme mléko k varu a snížíme teplotu. Necháme 10 minut probublávat, poté mléko odstavíme. Ponecháme v něm 20 minut louhovat zeleninu, poté ji odebereme, mléko přecedíme.
 - 
                                2
Margarín zahřejeme v kastrolu, přidáme k němu mouku, promícháme a prohřejeme 2 minuty, aby jíška zůstala světlá. Zahříváme přecezené mléko, dokud nezačne vřít.
 - 
                                3
Necháme na plotně jíšku na mírném ohni, postupně k ní přiléváme mléko. Mícháme, aby nevznikly žmolky. Jakmile dolijeme všechno mléko, velmi pomalu 10 minut vaříme a stále mícháme.
 - 
                                4
Přimícháme smetanu, osolíme a opepříme.