Hovězí válečky na rajčatech a smetaně
Suroviny
- 30 g Slanina vepřová
 - 400 g Hovězí maso přední
 - 200 ml Smetana 12% (konzumní)
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 2 ks Rajčata
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 2 ks Paprikové lusky čerstvé
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 dl Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 329 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 263 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 148.4 mg
 - Draslík 547.4 mg
 - Vláknina 1291.8 mg
 - Vitamín A 1291.8 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 38.6 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 52.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté maso umeleme a přidáme česnek utřený se solí, pepř, vejce a vodu. Vše dobře prohněteme.
 - 
                                2
Ze směsi tvarujeme menší válečky a zprudka je opékáme na malém množství oleje.
 - 
                                3
Opečené válečky vyjmeme z pánve, do výpeku přidáme na nudličky nakrájenou slaninu, rozškvaříme ji a přisypeme mletou papriku. Potom do pánve přidáme omytá, na dílky nakrájená rajčata a očištěné, na proužky nakrájené papriky. Zeleninu krátce osmahneme a zalijeme smetanou. Vložíme opečené válečky a vše krátce podusíme.