Musaka z brambor a sýru
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 735 kcal
 - Sacharidy 37 g
 - Tuky 57 g
 - Sodík 1567 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 37 g
 - Cholesterol 226.5 mg
 - Draslík 1199.4 mg
 - Vláknina 12632.5 mg
 - Vitamín A 12632.5 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 29 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory oloupeme, omyjeme a celé uvaříme skoro doměkka v osolené vodě. Musíme si dát pozor, aby se nerozvařily.
 - 
                                2
Brambory slijeme a nakrájíme na plátky asi 1 cm silné a odložíme do mísy. Balkánský sýr nastrouháme nahrubo, smícháme ho v misce se syrovými žloutky, solí, pepřem, 1/2 zakysané smetany a vyšlehaným sněhem z bílků.
 - 
                                3
Do olejem vymazané zapékací mísy položíme vrstvu brambor, na ni rozetřeme sýrovou vrstvu, pak znovu brambory a vrstvu sýru. Toto opakujeme, pokud máme suroviny, poslední vrstva bude z brambor. Tu zalijeme druhou polovinou smetany. Dáme zapéct do vyhřáté trouby, pečeme při 200 °C.
 - 
                                4
Upečená bramborová musaka má zlatohnědou kůrku.
 - 
                                5