Langusta na whisky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 318 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 162 mg
 - Bílkoviny 39 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 288.5 mg
 - Draslík 742.3 mg
 - Vláknina 2022.5 mg
 - Vitamín A 2022.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 30.9 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 44.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Langustu očistíme. Nůžkami prostřihneme ve dvou místech nejměkčí krunýř v okolí břicha, jemně odtrhneme ocas a pokrájíme na plátky.
 - 
                                2
Očistíme papriku, vykrojíme jádřinec a papriku nakrájíme na trojúhelníčky. Dáme do vařící osolené vody a asi 1 minutu povaříme. Pak papriku scedíme a odložíme stranou. Pažitku a nasekáme.
 - 
                                3
Do pánve dáme máslo a plátky z ocasu langusty na něm asi 1 minutu smažíme. Osolíme je, posypeme čerstvě mletým pepřem. Přilijeme již dříve ohřátou whisky, chvíli povaříme a pak plátky langusty vyjmeme a udržujeme je teplé.
 - 
                                4
Do pánve vmícháme smetanu a za častého míchání omáčku při vyšší teplotě povaříme, aby se částečně provařila. Přidáme do ní osmažené plátky langusty, podusíme je asi 1 minutu při mírné teplotě a hotový pokrm podáváme horký, ozdobený trojúhelníčky papriky a nasekanou pažitkou.