Jablkový koláč s calvadosem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 359 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 24 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 112.9 mg
 - Draslík 132.3 mg
 - Vláknina 3703.5 mg
 - Vitamín A 3703.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.5 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Troubu předehřejeme na 180C.
 - 
                                2
Jablka omyjeme, oloupeme, odstraníme jadřince, nakrájíme na kousky a pokapeme calvadosem.
 - 
                                3
Listové těsto rozválíme na plát a vyložíme jím dvě menší vymazané koláčové formy tak, aby přečnívalo přes okraj. Marcipánovou hmotu rozdrobíme, utřeme se žloutky, přidáme zakysanou smetanu a škrobovou moučku. Jablka rozdělíme na těsto, na ně naneseme marcipánovou hmotu, přečnívající okraje přeložíme na náplň a potřeme mlékem.
 - 
                                4
Pečeme asi 30minut.
 - 
                                5
Horký koláč potřeme směsí citronové marmelády smíchané s oříškovými lupínky, necháme vychladnout a podáváme.