Vepřové žebírko lašské
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 573 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 49 g
 - Sodík 1518 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 114 mg
 - Draslík 468.2 mg
 - Vláknina 2492 mg
 - Vitamín A 2492 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.8 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z vepřové pečeně odsekáme obratlové kosti, opláchneme ji ve vlažné vodě a nasekáme z ní žebírka. Lehce je naklepeme, okraje nařízneme a maso osolíme.
 - 
                                2
Žebírka po obou stranách opečeme na tuku.
 - 
                                3
Slaninu očistíme a nakrájíme na drobné kostičky, částečně ji roztavíme a přidáme na drobno nakrájenou cibuli. Osmahneme ji dorůžova, přidáme mletou papriku, krátce zpěníme, vmícháme rajčatový protlak a zalijeme vývarem.
 - 
                                4
Do základu přidáme žebírka a dusíme doměkka.
 - 
                                5
Měkké maso vyjmeme ze šťávy. Šťávu zahustíme zásmažkou ze zbylého tuku a prosáté mouky, rozředíme vývarem, rozšleháme a provaříme.
 - 
                                6
Nakonec přilijeme kyselou smetanu, krátce povaříme, omáčku přes hustý cedník přecedíme na maso, přidáme na drobno nakrájený kopr a vše podusíme.