Tykev s koprem na smetaně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 125 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 497 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 16 mg
 - Draslík 605.8 mg
 - Vláknina 5352.5 mg
 - Vitamín A 5352.5 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 43.4 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 32 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Tykev oloupeme, rozpůlíme, vnitřek se semínky vydlabeme a dužinu nakrájíme na nudličky. Dáme do mísy, posolíme a necháme 30 minut pustit šťávu. Zatím na rozpáleném másle osmahneme cibuli nadrobno, přidáme třetinu nasekaného kopru a lehce orestujeme. Podlijeme vodou, octem, přidáme tykev bez šťávy, kterou pustila, a zakryté necháme dusit doměkka. Osolíme, zalijeme smetanou smíchanou s moukou a necháme povařit do zhoustnutí. Nakonec přidáme zbytek nasekaného kopru.