Bramborová polévka se zeleninou a lososem
Suroviny
- 400 g Brambory
 - 100 g Losos uzený
 - 125 g Smetana 12% (konzumní)
 - 1 kávová lžička Kari koření
 - 1 ks Celer řapíkatý
 - 2 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Petržel kořen
 - 1 ks Bobkový list
 - 1 hrst Petržel kudrnka
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2.5 dl Vývar zeleninový
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 496 kcal
 - Sacharidy 58 g
 - Tuky 362 g
 - Sodík 820 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 45 g
 - Cholesterol 60.8 mg
 - Draslík 1741.7 mg
 - Vláknina 28986 mg
 - Vitamín A 28986 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 135.1 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 77.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory, celer a mrkev oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Petrželku omyjeme, necháme okapat a najemno nasekáme.
 - 
                                2
V hrnci rozehřejeme olej, krátce na něm osmažíme nakrájenou zeleninu a brambory. Směs zalijeme vývarem, přidáme bobkový list a pod pokličkou vaříme 20 minut na středním ohni. Potom bobkový list vyndáme, do polévky přimícháme smetanu a kari koření. Rozmixujeme, přisypeme část nasekané petrželky a dochutíme pepřem a solí.
 - 
                                3
Uzeného lososa nakrájíme na nudličky, posypeme zbylou petrželkou a dáme do servírovacích talířů nebo misek, pak přilijeme polévku a podáváme.