Ruské hovězí karbanátky plněné vařeným vejcem
Suroviny
- 500 g Hovězí maso přední
 - 150 ml Sodovka
 - 300 ml Zakysaná smetana
 - 10 ml Olej rostlinný
 - 3 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 4 ks Ančovička - filety
 - 1 ks Okurka salátová
 - 6 ks Rajčata
 - 5 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 492 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 842 mg
 - Bílkoviny 41 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 204.8 mg
 - Draslík 1227.9 mg
 - Vláknina 4813.8 mg
 - Vitamín A 4813.8 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 25.3 mg
 - Vitamín E 2.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Přední hovězí maso na masovém strojku jemně umeleme a prolisujeme česnek. Natvrdo uvaříme vejce, oloupeme ho a rozdělíme na čtvrtky.
 - 
                                2
Do masa v míse přidáme trochu sodovky, sůl, česnek, pepř, papriku a dobře promícháme, ze směsi pak utvoříme 4 široké karbanátky.
 - 
                                3
Na každý položíme čtvrtku vejce a 1 vykostěnou ančovičku, zabalíme a zakulatíme na váleček. Potom karbanátky zvolna smažíme na rozpáleném oleji ze všech stran dozlatova.
 - 
                                4
Usmažené karbanátky podáváme na talíři obložené plátky malé salátové okurky a čtvrtkami rajčat. Přílohu přelijeme osolenou zakysanou smetanou rozmíchanou se sekanou petrželkou.