Jehněčí kotletky s ořechovou krustou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1056 kcal
 - Sacharidy 50 g
 - Tuky 77 g
 - Sodík 134 mg
 - Bílkoviny 46 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 154 mg
 - Draslík 1095.7 mg
 - Vláknina 23850 mg
 - Vitamín A 23850 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.4 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Pastiňák a brambory oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Vaříme je ve smetaně do měkka. Poté je rozmixujeme. Přidáme máslo, sůl a pepř.
 - 
                                2
Na olivovém oleji opečeme celý stroužek česneku a snítku tymiánu.
 - 
                                3
Jehněčí hřbet vcelku osolíme a opepříme a opékáme ze všech stran (asi 2 minuty jedna strana) na tymiánu.
 - 
                                4
Ořechy rozmixujeme s chlebem a touto směsí obalíme maso.
 - 
                                5
Dáme vcelku na plech a pečeme na 180 °C spolu se šalotkou nakrájenou na kolečka asi 8 minut.
 - 
                                6
Poté naporcujeme a podáváme s pastiňákovým pyré ozdobené čerstvou majoránkou.