Polévka s hráškem a sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 442 kcal
 - Sacharidy 50 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 1738 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 50 g
 - Cholesterol 22.3 mg
 - Draslík 746.9 mg
 - Vláknina 13579.9 mg
 - Vitamín A 13579.9 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 35.6 mg
 - Vitamín E 2.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Předem si připravíme zeleninový vývar.
 - 
                                2
Protože budeme vařit z brambor i se slupkou, musíme je důkladně omýt. Nejlépe kartáčkem na zeleninu.
 - 
                                3
Použijeme velký polévkový hrnec. V něm na rozpáleném oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, pak přidáme na větší kostky nakrájené brambory i se slupkou.
 - 
                                4
Po přibližně pěti minutách restování vše zalijeme zeleninovým vývarem, můžeme použít i sušený z kostky.
 - 
                                5
Zelený hrášek přidáme do vroucí polévky.
 - 
                                6
Nyní už můžeme hrnec zakrýt pokličkou a vařit na mírném ohni, dokud brambory a hrášek úplně nezměknou.
 - 
                                7
Polévku dochutíme solí a pepřem.
 - 
                                8
Polévka bude skvěle chutnat s česnekovými krutony.
 - 
                                9
Ty připravíme na pánvi, kde rozehřejeme máslo s rozetřeným česnekem a na něm opékáme kostičky bílého pečiva dozlatova.
 - 
                                10
Polévku servírujeme v nahřátých talířích. Přidáme krutonky a zasypeme parmezánem nebo sýrem podobného typu.
 - 
                                11
Nakonec ozdobíme snítkou čerstvé petrželky.