Kuřecí Gordon Bleu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 556 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 934 mg
 - Bílkoviny 43 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 186.3 mg
 - Draslík 625.3 mg
 - Vláknina 1897.5 mg
 - Vitamín A 1897.5 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.8 mg
 - Vitamín E 5.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z kuřecích prsíček vykrojíme velké řízky. Proříznuté porce rozevřeme, položíme do mikrotenového sáčku a paličkou na maso je rozklepeme na tloušťku 3 mm. Prsíčka osolíme, naplníme šunkou a sýrem a přehneme.
 - 
                                2
Prsíčka obalíme v hladké mouce, vejci a strouhance. Můžeme je smažit hned, nebo je přikryjeme a nejdříve necháme 15 minut chladit.
 - 
                                3
Do pánve nalijeme olej a rozehřejeme v něm máslo. Když začne máslo pěnit, vložíme do něj kuřecí prsíčka a 10 minut je z každé strany dozlatova smažíme, strouhanka má být křupavá a maso dobře propečené. Hotové porce vyjmeme, necháme je osušit na papírových ubrouscích. Řízky podáváme vcelku nebo je nakrájíme na plátky.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                            
