Topinky s červenou řepou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 372 kcal
 - Sacharidy 29 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 64 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 303.3 mg
 - Vláknina 7545 mg
 - Vitamín A 7545 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.1 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Červenou řepu očistíme a uvaříme v hrnci s osolenou vodou. Uvařenou scedíme, necháme vychladnout a nakrájíme na tenké plátky.
 - 
                                2
Veku nakrájíme na krajíce o průměru 1 cm a v pánvi na rozpáleném oleji upečeme topinky, které skládáme na mřížku, aby z nich okapal olej. Vychladlé je potřeme česnekem. Řepu a sýr nakrájíme na tenké plátky, které jemně potřeme balsamikovým octem a pokládáme na každý krajíc opečené veky, přiložíme ještě na půlky rozkrojené cherry rajčátko, ozdobíme bazalkou, posypeme oreganem, zakapeme olivovým olejem a skládáme na talíř.