Houbové kloboučky plněné plísňovým sýrem a vlašskými ořechy
Suroviny
- 100 g Strouhanka
 - 50 g Ořechy vlašské
 - 50 g Sýr Parmezán
 - 125 g Sýr Gorgonzola
 - 100 ml Créme fraiche
 - 15 ks Houby čerstvé
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Okurka salátová
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Citronová kůra
 - 1 stroužek Česnek
 - 4 polévková lžíce Olej olivový
 - 3 polévková lžíce Petržel - nať
 - 3 polévková lžíce Pažitka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 534 kcal
 - Sacharidy 29 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 922 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 39.8 mg
 - Draslík 720.5 mg
 - Vláknina 10343.5 mg
 - Vitamín A 10343.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17.1 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme vysoké houby, kterým odřízneme nohy a se 3 kloboučky nasekáme najemno. Vsypeme na pánev, ve které jsme rozehřáli 2 lžíce olivového oleje, přimícháme malou cibulku a stroužek česneku nasekané najemno a dusíme doměkka, asi 5-6 minut. Směs přesypeme do misky, přidáme celozrnnou strouhanku, nasekané vlašské ořechy, po 1,5 lžičce nasekané čerstvé petrželky a pažitky, najemno nastrouhanou citronovou kůru a nadrobený sýr s modrou plísní, osolíme a opepříme.
 - 
                                2
Zbytek houbových kloboučků rozložíme do velkého pekáče, naplníme připravenou směsí, posypeme strouhaným parmazánem, zakapeme zbylým olejem a pečeme 30-35 minut, jedenkrát podlijeme. Troubu jsme rozehřáli na 190°C.
 - 
                                3
Drobné kostičky malé okurky, zbytek čerstvé petrželky a pažitky smícháme s créme fraîche a podáváme jako přílohu k zapečeným houbám.