Jahodová pěna s medem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Jahody zahradní
  • 10 g Máta
  • 300 g Mascarpone
  • 40 ml Med včelí
  • 200 ml Voda pitná
  • 1 balení Želatina
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 384 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 5 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 210.7 mg
  • Vláknina 5040.4 mg
  • Vitamín A 5040.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 74.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Polovinu jahod se lžící medu rozmixujeme do hladka a přelijeme do mísy. Umixujeme druhou polovinu jahod se zbytkem medu a sýrem mascarpone, také přelijeme do mísy. Uvaříme sáček bezbarvé želatiny podle návodu na obalu a ještě teplou želatinu vmícháme do obou hmot v mísách. Jahody s medem nalijeme do kovových nebo jednorázových plastových misek a vložíme na 10 minut do mrazáku. Vyndáme a dolijeme misky jahodovo-sýrovou směsí, vrátíme do marazáku, necháme 4 hodiny mrazit.

  • 2

    Připravíme si hrnec s horkou vodou, každou misku do ní opatrně vnoříme a počítáme do pěti, nožem uvolníme okraj, misku přiklopíme talířkem, obsah vyklopíme. Ozdobíme půlkami jahod a snítkou máty.

Komentáře k receptu