Mexické Enchiladas
Suroviny
- 220 g Sýr Čedar
 - 150 ml Voda pitná
 - 2 kávová lžička Olej olivový
 - 1 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 1 kávová lžička Kmín římský
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Paprika červená
 - 4 ks Tortilla
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 3 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 829 kcal
 - Sacharidy 117 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 515 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 115 g
 - Cholesterol 57.8 mg
 - Draslík 644.6 mg
 - Vláknina 34097.4 mg
 - Vitamín A 34097.4 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 27 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Příprava omáčky: V pánvi na rozehřátém oleji smažíme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli 10 minut dozlatova. Přidáme rozmělněný česnek, chilli koření, rajčatový protlak, vodu (nebo vývar) a zvolna povaříme 5 minut. Nakonec omáčku dochutíme solí, pepřem a římským kmínem.
 - 
                                2
V jiné pánvi na rozehřátém oleji orestujeme oloupanou, nadrobno nasekanou cibuli a očištěnou, na kostičky nakrájenou papriku doměkka.
 - 
                                3
Tortilly rozložíme vedle sebe, každou potřeme lžící omáčky, poklademe směsí cibule a papriky a posypeme nastrouhaným sýrem. Trochu sýru ponecháme na zapékání. Strany těsta přeložíme do středu a tortilly zavineme.
 - 
                                4
Závitky urovnáme do vymaštěného pekáče, přelijeme zbylou omáčkou a posypeme zbylým sýrem. Pečeme 15 minut ve středně vyhřáté troubě.
 - 
                                5
Enchiladas podáváme jako teplý předkrm.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                