Penne s lilkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 546 kcal
 - Sacharidy 82 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 529 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 82 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 340.2 mg
 - Vláknina 9519 mg
 - Vitamín A 9519 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.7 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Lilky nakrájíme na plátky, rozprostřeme na talíř, osolíme a necháme stát, aby se zbavily vody. Potom plátky otřeme papírovou utěrkou a obalíme v hladké mouce.
 - 
                                2
Obalené plátky smažíme na slunečnicovém oleji dozlatova.
 - 
                                3
Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm najemno nasekanou cibuli a rozmáčknutý česnek. Po chvíli přidáme rajčatové pyré a necháme vše probublávat asi 5 minut.
 - 
                                4
Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody a slijeme.
 - 
                                5
Osmažené plátky lilku nakrájíme na kostičky a vhodíme do omáčky v pánvi. Česnek odstraníme. Vaříme dalších 5 minut.
 - 
                                6
Těstoviny posypeme nastrouhanou ricottou a lístky bazalky. Přidáme je do pánve s omáčkou,
 - 
                                7
Těstoviny s omáčkou upravíme na talíře a ozdobíme lilkem. Posypeme ještě ricottou a zakapeme olivovým olejem.