Čekankový salát "Maltézské umění"

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 60 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 200 g Čekanka
  • 10 ml Olej olivový
  • 10 ml Citronová šťáva
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Stolní sladidlo Sladký polibek
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Pomeranče
  • 4 ks Olivy černé
  • 2 špetka Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 595 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 2697 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 679 mg
  • Vláknina 34727.5 mg
  • Vitamín A 34727.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 115.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme a očistíme čekanku a nakrájíme ji na úzké proužky. Oloupeme dva pomeranče a nakrájíme je na malé kousky. Najemno nakrájíme oloupanou cibuli. Odpeckujeme olivy a nakrájíme je na kostičky. Na kostičky nakrájíme také ovčí sýr. Vše dobře promícháme.

  • 2

    Vyrobíme dressing z oleje, citronové šťávy a trochy soli a pepře. Dle chuti ho dosladíme tekutým sladidlem.

  • 3

    Salát přelijeme dressingem a dobře promícháme. Před podáváním posypeme omytou a najemno nasekanou pažitkou.

Komentáře k receptu