Kozí sýr v arašídech se salátem
Suroviny
- 60 g Arašídy
 - 400 g Sýr kozí
 - 60 g Kokos - mletý (Kopra)
 - 50 g Mouka pšeničná celozrnná
 - 1 kávová lžička Chutney mangové
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 0.5 ks Salát kadeřavý
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 3 polévková lžíce Hořčice
 - 0.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 5 polévková lžíce Kečup
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 706 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 580 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 204.7 mg
 - Draslík 276.8 mg
 - Vláknina 12864.8 mg
 - Vitamín A 12864.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.3 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Arašídy na jemno nasekáme, 50 g odebereme a promícháme s 50 g kokosu a moukou.
 - 
                                2
Sýr nakrájíme na plátky silné asi 1 cm a potřeme lžící hořčice. Plátky obalíme v rozšlehaných vejcích a potom v oříškové směsi.
 - 
                                3
Obalený sýr dozlatova opečeme na pánvi na rozehřátém másle. Smícháme kečup, 2 lžíce hořčice a mangového čatní. Podle chuti opepříme.
 - 
                                4
Na talířích obložíme sýrové plátky omytými listy salátu, zalijeme připraveným dipem a posypeme zbylými oříšky a kokosem.