Vepřová krkovička s pečenými rajčaty
Suroviny
- 70 g Sýr kozí
 - 600 g Vepřová krkovička
 - 65 ml Olej olivový
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Pepř červený celý
 - 8 ks Rajčata
 - 2 ks Ančovička - filety
 - 1 špetka Sůl mořská
 - 0.7 dl Olej olivový extra panenský
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
 - 1 polévková lžíce Pažitka
 - 1 polévková lžíce Bazalka
 - 1 polévková lžíce Ocet vinný
 - 0.5 polévková lžíce Oregano čerstvé
 - 1.5 polévková lžíce Kapary
 - 1 polévková lžíce Hořčice
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 814 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 68 g
 - Sodík 312 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 162.3 mg
 - Draslík 584.3 mg
 - Vláknina 5715.3 mg
 - Vitamín A 5715.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 28 mg
 - Vitamín E 1.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytá rajčata rozkrojíme na polovinu a poklademe je do zapékací misky. Pokapeme olivovým olejem, mořskou solí a pepřem. Dáme je do předehřáté trouby péct při 200 °C. Pečeme přibližně 25-35 minut. Před koncem pečení (asi 5 minut) dáme na každou polovinu rajčete 1 lžičku nastrouhaného kozího sýru.
 - 
                                2
Mezitím si připravíme salsu: Do hlubší nádoby si dáme pokrájené omyté bylinky - petrželovou nať, bazalku, kopr, pažitku, oregano. Přidáme kapary, hořčici, pokrájené filety ančoviček, vinný ocet z bílého vína a olivový olej. Všechny ingredience rozmixujeme na pastu.
 - 
                                3
Omyté a osušené vepřové steaky z krkovičky osolíme, opepříme rozemletým červeným pepřem a grilujeme je z každé strany dozlatova. Grilujeme je 6-8 minut.
 - 
                                4
Na každý steak dáme kopeček salsy a podáváme je s upečenými rajčaty.