Řepné carpaccio podle Pohlreicha
Suroviny
- 20 g Zázvor celý
 - 100 g Sýr kozí
 - 10 g Oříšky piniové
 - 100 ml Olej olivový extra panenský
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 3 ks Červená řepa
 - 1 špetka Tymián sušený
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 polévková lžíce Ocet vinný
 - 1 polévková lžíce Cukr krupice
 - 2 polévková lžíce Med včelí
 - 3 polévková lžíce Džus pomerančový
 - 1 polévková lžíce Omáčka sójová
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 593 kcal
 - Sacharidy 65 g
 - Tuky 3 g
 - Sodík 637 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 65 g
 - Cholesterol 19.8 mg
 - Draslík 1796.9 mg
 - Vláknina 29912.5 mg
 - Vitamín A 29912.5 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 27.5 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Tři kusy očištěné červené řepy nakrájíme na co nejtenčí plátky, nejsnáze to jde na mandolíně. Svaříme dvě lžíce vinného octa s polovinu lžičky soli a jednou lžící krupicového cukru, k tomu přidáme dvě lžíce včelího květového medu, 100 ml olivového oleje, tři lžíce pomerančového džusu, špetku tymiánu, jednu lžíci sojóvé omáčky, šťávu z nastrouhaného třícentimetrového kousku čerstvého zázvoru, opepříme a důkladně rozšleháme. Do této marinády naložíme plátky řepy, kde mají zůstat alespoň 12 hodin, ale mohou v ní být i dva dny. Plátky řepy pak už jen naaranžujeme na talíř, rozdrobíme na ně kozí sýr a posypeme nasucho opraženými piniovými semínky.