Zapečená čekanka s kozím sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 257 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 530 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 37.8 mg
 - Draslík 653.1 mg
 - Vláknina 13892 mg
 - Vitamín A 13892 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.3 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyjeme čekanky, odstraníme z nich vnější listy a vykrojíme z nich košťál. Menší hlávky překrojíme na poloviny, větší na čtvrtiny.
 - 
                                2
Předehřejeme si troubu na 220°C.
 - 
                                3
Oloupeme česnek a na oleji ho zpěníme. Do pánve vložíme čekanku a opečeme ji. Osolíme, opepříme a zalijeme vínem. Přikryjeme poklicí a dusíme asi 8 minut na mírné teplotě.
 - 
                                4
Vroucí vodou spaříme rajčata, oloupeme z nich slupku a pokrájíme je na kostičky. Nadrobno nasekáme lístky bazalky.
 - 
                                5
Do zapékací nádoby vložíme čekanku a na ni naskládáme rajčata a bazalku. Posypeme na kostičky pokrájeným kozím sýrem a nastrouhaným parmezánem.
 - 
                                6
Vložíme do předehřáté trouby a 8 minut zapékáme.