Zapečená zelenina s balkánským sýrem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 681 kcal
- Sacharidy 71 g
- Tuky 289 g
- Sodík 1065 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 57 g
- Cholesterol 393.6 mg
- Draslík 1980 mg
- Vláknina 30679.8 mg
- Vitamín A 30679.8 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 83.8 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 77 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Mrkev a brambory oloupeme, pórek, fenykl a papriku očistíme. Mrkev, brambory a fenykl nastrouháme na tenké plátky, pórek a papriku nakrájíme na nudličky. 
- 
                                2Mléko rozšleháme se smetanou a vejci. Přidáme oloupaný, nasekaný česnek. 
- 
                                3Do vymaštěné zapékací mísy střídavě vrstvíme zeleninu, zaléváme mlékem a sypeme rozdrobeným balkánským sýrem. Osolíme a opepříme. Vrchní vrstvu tvoří sýr. 
- 
                                4Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 60 minut. 
- 
                                5K zapékané zelenině podáváme masové minutky. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        