Zapečené telecí medailonky s brynzou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 781 kcal
- Sacharidy 78 g
- Tuky 36 g
- Sodík 269 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 77 g
- Cholesterol 171.2 mg
- Draslík 617.5 mg
- Vláknina 8639.9 mg
- Vitamín A 8639.9 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.4 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Telecí maso nakrájíme na medailonky, které osolíme, opepříme. V pánvi na 60 g rozehřátém másle pomalu opékáme doměkka. Květák rozdělíme na jednotlivé růžičky, uvaříme v 1 l osolené vodě, scedíme a necháme v teplé. Nudle vsypeme do 2 l vroucí vody, podle návodu na sáčku uvaříme, potom scedíme a necháme okapat. Okapané nudle dáme do misky. V mikrovlnné troubě rozpustíme zbylé máslo, přidáme bazalku a vmícháme do nudlí. Také udržujeme teplé. 
- 
                                2Na jednotlivé talíře dáme připravené nudle, na ně položíme opečené medailonky, na ně naskládáme květákové růžičky, na květák dáme brynzu smíchanou se strouhankou. 
- 
                                3Takto připravené talíře dáme pod rozehřátý gril a pečeme tak dlouho, až se rozpustí brynza. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        