Knedle z bramborového těsta s povidly, tvarohem a perníkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1005 kcal
 - Sacharidy 130 g
 - Tuky 41 g
 - Sodík 683 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 66 g
 - Cholesterol 170.7 mg
 - Draslík 547.9 mg
 - Vláknina 10170 mg
 - Vitamín A 10170 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.5 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 53.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Uvařené teplé brambory ve slupce oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle do mísy. Přisypeme k nim hrubou mouku, máslo, sůl a vejce. Těsto dobře zpracujeme a dáme na pomoučený vál. Znovu ho dobře propracujeme, podle potřeby můžeme přidat trošku mouky. Těsto se nesmí lepit. Vyválíme z něj placku silnou asi 6 mm. Nakrájíme čtverce velké asi 8 x 8 cm. Do středu každého čtverečku dáme lžičku švestkových povidel. Každý čtvereček zabalíme a utvoříme z nich kulaté knedlíky.
 - 
                                2
V hrnci přivedeme k varu 2 litry vody s 1 lžičkou soli. Knedlíky opatrně naházíme do vroucí vody, promícháme, aby se nepřichytily ke dnu. Vaříme je asi 8-10 minut.
 - 
                                3
Uvařené knedlíky rozdělíme na talíře, posypeme tvarohem, práškovým cukrem, nastrouhaným perníkem a každou porci polijeme rozpuštěným máslem (120 g).