Dort pro manikérku
Suroviny
- 400 g Mouka polohrubá
 - 50 g Ořechy vlašské
 - 150 g Voda pitná
 - 100 g Olej rostlinný
 - 500 g Tvaroh jemný
 - 250 g Bonbony marshmallow
 - 40 g Máslo čerstvé
 - 140 g Rýže karamelová
 - 100 g Čokoláda bílá
 - 50 g Omega
 - 375 g Cukr moučkový
 - 1000 g Marcipánová hmota surová
 - 500 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 0.5 kávová lžička Tresť vanilková
 - 6 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
 - 1 špetka Sůl
 - 2 balení Ztužovač šlehačky
 - 4 polévková lžíce Cukr moučkový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1950 kcal
 - Sacharidy 262 g
 - Tuky 85 g
 - Sodík 140 mg
 - Bílkoviny 46 g
 - Uhlovodany 256 g
 - Cholesterol 348.5 mg
 - Draslík 436.2 mg
 - Vláknina 6204.7 mg
 - Vitamín A 6204.7 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.2 mg
 - Vitamín E 2.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ořechový korpus: Vyšleháme žloutky s polovinou cukru, postupně přidáváme horkou vodu. Přidáme olej a chvíli šleháme, pak postupně přidáme mouku s práškem do pečiva a nakonec dáme mleté ořechy. Bílky ušleháme a lehce vmícháme do těsta. Pečeme na 160° cca 40 minut.
 - 
                                2
Tvarohový krém: Vyšleháme tvaroh s cukrem, spojíme s napůl ušlehanou šlehačkou smíchanou se ztužovačem.
 - 
                                3
Hmota na ruku: V kastrolu rozpustíme máslo se solí a vsypeme marschmallow. Za stálého míchání přidáme aroma a necháme úplně roztavit. Pak vsypeme rýži, řádně promícháme a vyklopíme na 100% tukem (Omegou) pomaštěnou linku. Pomastíme si také ruce a po chvilkovém zchladnutí si z hmoty uděláme kouli se kterou budeme dál pracovat. Chvilku ji necháme, povalujeme ji po lince, aby byla hladší a začneme tvarovat. Vytvarujeme si zhruba dlaň, prsty a postupně jak hmota chladne, tak prsty ztenčujeme a ohýbáme do tvaru, pak teprve se zabýváme dlaní. Lze si vypomoci kostrou ruky zhotovené z drátků.
 - 
                                4
Hotovou ruku necháme vytvrdnout alespoň do druhého dne, je potřeba aby se jednotlivé prsty podepřely, aby držely v žádaném tvaru. Po dokonalém ztuhnutí začistíme detaily, uděleláme lůžka nehtů – použila jsem platové nehty na vytvoření. Nakonec celou ruku polijeme bílou čokoládou, aby se zahladily nerovnosti a držel na ní potah. Po zaschnutí čokolády ji teplýma rukama uhlaďíme, oškrábeme zbytek a můžeme potahovat. Uděláme záhyby,zvýrazníme kloubky a nehtová lůžka. Samotný dort 2x prořízneme, naplníme tvarohovým krémem, na okraji plátu uděláme mantinely z máslového krému, aby potah nepřišel do styku s tvarohovým krémem. Taktéž po sestavení dortu povrch potřeme jen máslovým krémem a dáme pořádně vychladit. Po vychlazení potáhneme, dozdobíme detaily a umístíme ruku a drobnosti na vhodné místo.