Tvarohový dezert s pomerančem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 378 kcal
 - Sacharidy 39 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 247 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 39 g
 - Cholesterol 135.5 mg
 - Draslík 594.5 mg
 - Vláknina 14480 mg
 - Vitamín A 14480 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 106.4 mg
 - Vitamín E 5.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Pomeranče oloupeme a rozdělíme na dílky, šťávu zachytíme do misky.
 - 
                                2
Vejce rozklepneme, bílek oddělíme od žloutku. Z bílku vyšleháme tuhý sníh. Žloutek v misce smícháme s cukrem a pomerančovou šťávou, přidáme tvaroh, utřeme do hladka a vmícháme sníh z bílku.
 - 
                                3
Zapékací kulatou formu vytřeme máslem a naplníme krémem, na něj naskládáme do vějířů dílky pomerančů.
 - 
                                4
Dezert 10 minut zapékáme v troubě, kterou jsme předehřáli na 220°C. Pak teplotu zvýšíme na 250°C a pečeme dalších 5 minut, až má dezert zlatavý povrch.
 - 
                                5
Posypeme nasekanými mandlemi a podáváme.