Dušený králík na žampionech
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 495 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 801 mg
 - Bílkoviny 67 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 172 mg
 - Draslík 1290.7 mg
 - Vláknina 5177 mg
 - Vitamín A 5177 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.8 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěného, naporcovaného králíka osmahneme v kastrolu s nepřilnavým povrchem lehce potřeném olejem.
 - 
                                2
Přidáme oloupanou, na ůlkolečka nakrájenou cibuli a očištěné, na čtvrtky nakrájené žampiony. Přilijeme trochu vody, osolíme a opepříme. Vše zvolna dusíme pod pokličkou asi 45 minut.
 - 
                                3
Krátce před koncem dušení vmícháme tvaroh.
 - 
                                4
Pokrm podáváme posypaný nasekanou petrželkou.