Pomázanka z domácího pivního sýru
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 221 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 487 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 15 mg
 - Draslík 54.6 mg
 - Vláknina 1208 mg
 - Vitamín A 1208 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.1 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 26.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Domácí pivní sýr [50579]:
 - 
                                2
Tvaroh nastrouháme, osolíme, promícháme s kmínem a nejlépe v keramické uzavíratelné míse ho pokropíme pivem a důkladně upěchujeme. Mísu přikryjeme čistou utěrkou, přiklopíme víkem a tvaroh necháme alespoň 5 dní uležet na teplém místě. V průběhu zrání sýr občas pokropíme pivem.
 - 
                                3
V míse utřeme změklé máslo s domácím pivním sýrem do pěny, přisypeme sladkou papriku a najemno nakrájenou cibuli, vše důkladně promícháme a případně ještě dochutíme pepřem.